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Veggie Disco

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CROOTS FARM SHOP

http://www.croots.co.uk/

People say Japanese people tend to get
right ingredients precisely and we do things
methodically.Yes !!We do!!
My son said he 's craving to eat Gyu-don (shredded beef stir fry type thing with rice)
and the farm shop called Croots in Derbyshire is the only one place that they chop
any kinds of meat into really really thin slices around this area.
If you want to cook Shabu-Shabu(Japanese hot pot),you must go there!!
I'm going to cook PORK-DON(GYU-DON style) with the meat that I bought
yesterday.
So exciting..

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Oh my god ,that was super delicious!!
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by veggies_punk | 2015-07-26 16:46 | Diary | Comments(0)

Pickling Japanese cucumbers

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Got some fresh Japanese cucumbers from my friend
and I pickled them with sea kelp and red shiso(Japanese herb) with
ume-su (pickled plum vinegar).I actually added some corgettes too.
Ume-su gives nice pale pinky colour to them ..
I made some Beni-shoga too.(It means rosy coloured pickled ginger)
Beni-shoga is essential item when you eat Takoyaki or Okonomi-yaki or
even I love to eat it as it is.
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My son had finished his compulsory education officially and he's around
everyday so we had a lunch together today.
Tofu with ginger coriander sesami oil sauce and sweet and sour aubergine.
He said it was a ZEN lunch and I agreed with him.
The pickled cucumber was sooo delicious .Thank you R-san!!!

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by veggies_punk | 2015-07-20 20:04 | Diary | Comments(0)

Belper

We went to Belper yesterday.
I like Belper because it's quite near from our house in Nottingham
and It feels like a bit country side too.
There's a hidden huge ground and normally nobody's there and
we love it!
Basically we like to go somewhere green and has got an antique shop.
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Boys are playing football in the field,I had a stroll in the antique shop.
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Got some fish and chips at George's and had a picnic.

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What a perfect day .

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by veggies_punk | 2015-07-20 04:51 | Diary | Comments(0)

Octopus balls /Takoyaki

Sounds ridiculous but it's one of the popular street food in Japan.
We can buy octopus at Morrisons occasionally.
It looks pretty surreal if there 's an octopus in the kitchen ..
It's my husband's personal night mare actually.
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Now then,here 's a freshly boiled octopus!
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Quite a not of Japanese people in the UK have a special mold to make Takoyaki and
I'm a one of them.
Pour over the mixture's made out of eggs ,soup stock and some flour and
add some octopus,spring onions,cabbages dried prawns etc
and cover with the flour mixture again.Turn them over in half way through and
then ,done!

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I was going to use my home made brown sauce but I realized that
I have to let it sit for a while to develop the flavor so I used shop bought
sauce but that was absolutely yummy!
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by veggies_punk | 2015-07-19 02:32 | Diary | Comments(0)

季節外れだけどかぼちゃパイ

相変わらずスーパーマーケットなどでは珍しいものを見つけると
買わずにおれないたちで、先日はテスコにてかぼちゃのピュレーを
発見して、すかさずゲットしました。

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調味料でも何でも、パッケージが可愛いとかそういう理由だけでも
買ったりしますし、
新しいもの、知らないものはすぐ試します。
この缶詰は即決でかごに入れました。
なぜならイギリスではおいしいカボチャが売っていません。
バターナッツスクオッシュなら売っていますが
水っぽくて甘さも少ないのでお菓子にするには向いて居ないのです。
日本では逆にこれが珍しくて八百屋さんで見つけるとわざわざ
買っていたのを懐かしく思い出します。もし日本のおいしい
かぼちゃが手に入ったらシンプルに、蒸し器で蒸して塩を振って
食べるだろうな、と思います。日本でもおいしいかぼちゃはそれが
一番の料理法だと思っていました。その次にクミン炒めかな。
かぼちゃ自体があまり人気がないのか、そもそも輸入もされていない
ですし、この缶詰すら渡英4年で初めてみたくらいです。
何を作ろうか考えていたけれど、パッケージの絵通り、
やっぱりパイでしょう。
パイのクラストはバージンココナッツオイルで作りました。
フィリングは黒砂糖で甘みを付けたので渋いお色になりました。
ココナツオイル効果でさくさくして、香りもかぼちゃとの相性は抜群でした。
これは又、食べたくなると思う。ハロウィーンの季節にでもまた焼きたい。
久々のパンプキン、堪能しました。缶だけどっ

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by veggies_punk | 2015-07-18 01:51 | Diary | Comments(0)

ソース作りのワークショップ/The workshop for making brown sauce

I'm doing the workshop for making home made Japanese brown sauce
once in a every few months.
It goes with almost everything and it's additives free obviously.
Thank you so much for joining the workshop everyone!
The flavour will be developed if you leave it more than a week .Enjoy!

今回で4回目になるソース作りのワークショップです。
今月末にもう一回やります。
何種類ものハーブ、スパイス、ドライフルーツに、生の野菜と果物がたっぷり。
隠し味に昆布やしいたけ、煮干しも入れてみんなでがんばりました。
火は使いっぱなしだし洗い物もしっぱなしでとても大変だけど、がんばっただけ
おいしいソース。たこやき、お好み焼き、焼きそば、トンカツ、コロッケ、ハンバーグに
シチューやカレーの隠し味と万能に使えて、保存料も入らず体に優しい。
数カ月に一回のペースでワークショップを開いています。
大きなホーローの桶に入れて調味料を混ぜるところ。この大量だとかなりの迫力。
ヒマラヤンピンクソルトとマスコバドシュガー二種、醤油、酢を加えて混ぜたら
更にコトコト煮て出来上がり。今週末は
久々にたこやきでもやろうかしら。
参加して下さった皆さん、本当にお疲れさまでした!1週間熟成させてから
楽しんでね。

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by veggies_punk | 2015-07-17 01:33 | Diary | Comments(0)

ウィンブルドン


今日はウィンブルドンファイナル。ジョコビッチVSフェデラー。フェデラーにとって
最後のウィンブルドンでの優勝チャンスになるのでは?ということで
フェデラーを応援中。
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これで今年のウィンブルドンも見納めということで
こちらに来てからはあまりに普通すぎてすっかり焼かなくなっていたスコーンを
久しぶりに焼いて、クロテッドクリームとジャム、生のイチゴも添えて
観戦のお供に・・
*イギリスではウィンブルドンの観戦には苺とクリームをお供にするのがトラディションです。
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花より団子の子どもたちは前半を見てこれを食べ終わったら
サッカーがやりたいと言いだして出かけて行ってしまいました。
にしこおりか、アンディマリーの試合でないといまいち私も熱く見れなかったりしますけど、
まあ夏の風物詩というか、ファイナルだし、見ようかね、と家族で張り切ったわりに
スコーンの残骸を残し、家の中はシーン、、、。
さて、明日のお料理教室の準備でもするとします。
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by veggies_punk | 2015-07-12 23:27 | Diary | Comments(0)

ブログ久々の更新

イギリスも4回目の夏となった我が家。
この家に引っ越してきてからは1年と半分くらいが経ちました。
最近は気温が上がって、イギリスでは貴重な半そで生活を
送れています。もう少し、自信の記録にもなるし生活の事をブログに書いて見よう、
と思い立ちました。さて続くでしょうか・・
著書でも紹介しているイギリスのデザート、イートンメス。
小さい庭ながらも春になると苺が生え、この時期になると毎日
赤く熟したものを、なめくじに取られる前に収穫しては楽しんでいます。
しかも苺は勝手に増えてくれて去年よりたくさん。
三男は学校から帰るとすぐさま庭に走って行って赤いのを見つけては
おやつに食べています。
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イギリスではとても気軽に作れるイートンメス。気軽に作れるのもこれのおかげ。
これがスーパーで売られているからあとはクリームとイチゴなどのベリー類があれば
混ぜるだけ。急な来客のときにも便利なのです。手作りすることもあるけれど、
やっぱりこの手軽さが魅力でもあります。作る方も簡単で、食べる方も気を使わずに
食べれて更に超、おいしい。肩の張らないおもてなしというか、
簡単だからこそ皆が楽しめるもの、最近年をとったせいかも
しれないけれど、いいなあって思うことがあります。
これは留学していた姪も日本に帰国するときにお土産で買って行きました。
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自然は大好きだけれど私にはグリーンフィンガーがありません。
イギリスでは、庭作業が得意で緑や植物を育てるのが得意な人の事を
緑の指を持っている、といういい方をします。
私にはそれがないので、私にかかれば何でも枯らせてしまうか、
放っておいても育つ植物においてはジャングルのようにわさわさしすぎて
大変なことになるかのどちらかです。だけれどもお友達にはグリーンフィンガー
を持っている人が居ます!持つべきものは。。ってこのことです。
私も渡英して次の年に挑戦してだめだった紫蘇をこんなに種から立派に育てたものを
いただいてしまいました!感謝感激で、上の方に生えていた
大きめの葉は昨日天ぷらにしました。一番家の中で気温が上がる
台所の窓際に置いて大事に夏中薬味として楽しみたいと思います。
他にもミズ菜や大根をいただいたけど、イギリスでもこんなにみずみずしい
お野菜が作れるのだなあ、、と感心しました。
中でもミズ菜はサラダで子どもたちと競い合って食べました。
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by veggies_punk | 2015-07-06 21:28 | Diary | Comments(0)