ブログトップ

Veggie Disco

veggiepunk.exblog.jp

Mincer / 挽き機

Had been thinking to buy a mincer since I came to England and finally I bought it!!
I 'll mince the chicken thigh and make tori-dango hot pot in this winter.
Can't wait to try it.
When I use chicken thigh,normally I buy whole chicken or thigh with bones
and skin and I 'm doing the boning before I cook because
I can't be bothered to go to Haral butcher in somewhere to get only boned chicken thigh or mince.
And also I think chicken thigh is much more flavoursome and even skin gets so lovely and crispy if you roast properly in my opinion but in England for some reasons chicken breast is more popular and pricy.
Dispite free range organic chicken ,if it's thigh it costs like
5 pounds for a kilo!Probably It sounds like I'm a food maniac and it's true..
I have huge passion for food and it never stop.

イギリスに来て以来ずっと欲しかったひき肉挽き機を買いました。
鶏は料理によってもも肉が適している場合も多いし鶏のひき肉料理、
和食で良く使いますよね。
これだけ(骨抜きしてある鶏肉やひき肉)
を買いにムスリム系のブッチャーに行くのも面倒だし、
何より自分で買って来た骨付き肉をさばいて骨を取って食べているので安心!
それに大事に少しずつ食べようと言う気持ちも生まれます。
イギリスでは何故か鶏の胸肉の方がもも肉より人気で高価なんです。
料理によっては私もこちらの柔らかくてヘルシーな胸肉も好きですが
もも肉の方が味が良いですね。特にひき肉にしたり、皮も一緒にパリパリに
ローストすると本当においしいです。それにもも肉ならフレーレンジのオーガニック
を買っても一パック1kg入って5ポンドくらいで売っています。
食べ物への情熱はいつまでも続く・・
e0194046_5311364.jpg

e0194046_5313264.jpg

おまけの家の末っ子姫 まこちゃん。

↓ クリックをしてくれたらすんごく励みになります。
I'm so happy if you click it for the ranking .


ヨーロッパ(海外生活・情報) ブログランキングへ
[PR]
by veggies_punk | 2015-08-23 05:32 | Diary | Comments(0)
<< The kitchen ・料理... Antique fair in... >>