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Veggie Disco

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Samphire ,cherry tomatoes and pearl barley salad

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Do you know the vegetable called samphire?
I never saw it when I lived in England 10 years ago.
It's a sea vegetable and it contains lots of minerals and goodness .
I use it for various dishes after boiling it for a few minutes.
It taste like a vegetable called an ice-plant which we often bought
at a farmer's market in Kamakura Japan.
As it's a bit salty we can eat it by itself sometimes. Nice and crunchy!
Also I have often bought pearl barley since I came to England.
I boil it for about 20 mins, turn the heat off and steam for 10mins
and then drain. You can use it for salads,soups, etc..
It gives you nice skin and helps with detoxing as well.
I made a salad with these 2 ingredients.
I'm getting used to using new vegetables and ingredients in England
but it is still exciting to create some new combinations or ways of
cooking.
I used to cook these things in Japan too but it was like cooking for special occasions because I had to use such special ingredients (fresh herbs, beetroots ,butternut squash and so on..)
But now those things have become normal foods for me.
It makes me even more adventurous to cook with them.
For example, I made fritata (Italian omelette type thing) with beetroot the other day
and it was very tasty. The sweetness of the beetroot went with the cheese and herbs really well.

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10年前イギリスに住んでいた頃は見なかった
「サンファイア」という野菜。ご存知ですか?
海藻なのでミネラルも豊富で、さっと湯がいてから
いろいろな料理に使います。
私もこどもらも大好きだった鎌倉の直売所で買った
「アイスプラント」という野菜の味に似ていて
野菜自体についている塩けでそのままポリポリ食べてもおいしいのです。
それからこちらに来てから良く買うのが
ハト麦。20分ほど茹でてから10分くらい蒸らし
水気を切ったらパスタのようにサラダにスープにと使うのですが
これを食べると肌の調子がすごく良い気がします。
今日はこの二つを組み合わせてサラダを作りました。
イギリスで買える食材や野菜には随分なじんで来ましたが
まだまだ組み合わせや調理方法は新鮮なことがいっぱい。
日本でも同じような料理はしていたけれど、それはあくまで
特別な材料で特別なものを作る、という感覚でした。
(フレッシュハーブはもちろんのこと
赤カブやバターナッツなんかいい例ですね)それが
当たり前の材料でいつものご飯を作る、という感覚に変わると
野菜一つとっても今まで思いもしなかった料理に使うようになり
それがまだとても楽しいのです。
昨日はビーツ(赤カブ)でイタリア風オムレツを作りましたよ。
ビーツの甘さとチーズ、ハーブが卵料理にとても合うので驚きでした。
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by veggies_punk | 2012-11-30 04:41 | Diary | Comments(0)
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